امروز: جمعه, ۲۴ آذر , ۱۳۹۶ | ۰۷:۱۷:۵۷آخرین بروزرسانی : شهریور ۱۸ام, ۱۳۹۶
سرخط خبری :
فالور اینستاگرام
تبلیغات
مؤسسه خیریه محک
  • تاریخ انتشار خبر : شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر : 34447
  •   مدیرکل تعاون روستایی استان زنجان: ۳۰ درصد زیتون کشور فرآوری می‌شود تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۰     زیتون   مدیرکل تعاون روستایی استان زنجان گفت: از مجموع ۱۰۵ هزار تن تولید زیتون در سطح کشور، ۳۰ درصد برای فرآوری زیتون و مابقی نیز به صورت کنسروی استفاده می‌شود. به…


     

    مدیرکل تعاون روستایی استان زنجان:

    ۳۰ درصد زیتون کشور فرآوری می‌شود

    تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۰

     

     

    زیتون

     

    مدیرکل تعاون روستایی استان زنجان گفت: از مجموع ۱۰۵ هزار تن تولید زیتون در سطح کشور، ۳۰ درصد برای فرآوری زیتون و مابقی نیز به صورت کنسروی استفاده می‌شود.

    به گزارش ستاره ها؛ محمود نوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: حدود سه برابر نرم جهانی زیتون را به صورت کنسروی مصرف می‌کنیم و یک‌سوم نرم جهانی نیز مصرف روغن زیتون است. همچنین میزان مصرف سرانه زیتون کنسروی به ازای هر نفر حدود ۲۵۰ گرم و روغن زیتون نیز ۱۶۰ گرم است.
    وی تاکید کرد: در زنجیره ارزش‌افزوده، محصول زیتون باید از هدف کنسروی به روغن مورد استفاده قرار گیرد و گرفتن روغن فرابکر تحت فشار کمپرس سرد، از دیگر اهدافی که در این زنجیره تعریف شده است. همچنین روغن‌های زیتون موجود در بازار نسبت به روغن کشورهای ایتالیا و اسپانیا استقبال قابل توجهی از سوی مصرف‌کننده ندارد.
    این مسئول با اشاره به اینکه این کشورها با فرایند بسیار ساده تحت فشار روغن را از دانه زیتون استحصال و شیشه‌گیری می کنند و میزان اسید فولیک آن کمتر از یک درصد می‌شود، اظهار کرد: در حالی که استحصال روغن از محصول زیتون در کشور ما با سیستم گرمادهی و روغنی انجام و به دست مصرف‌کننده می‌رسد که از ارزش غذایی مطمئنی برخوردار نیست.
    وی ادامه داد: روغن زیتونی که در ایران تولید می‌شود سالانه به طور متوسط ۵۵۰۰ تن است، در حالی که کشورهای سوریه در شرایط فعلی ۱۱۰ هزار تن، ترکیه ۱۷۷ هزار تن و فلسطین ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن سالانه روغن زیتون تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.
    نوری به میزان تولید روغن زیتون در کشورهای عضو اتحادیه اروپا اشاره کرد و افزود: در اسپانیا یک میلیون و ۳۱۱ هزار تن، یونان ۲۶۰ هزار تن و ایتالیا ۲۴۳ هزار تن تولید این روغن را دارد.
    وی با بیان اینکه به منظور بازگشت ارزش‌افزوده به کشاورزان و توسعه تولید روغن زیتون باید تولید موجود ساماندهی و به زنجیره ارزش‌افزوده متصل و در این زنجیره توزیع عادلانه ارزش باید در قالب مدیریت مجموعه‌ای محقق شود، افزود: با فعالیت زنجیره ارزش‌افزوده زیتون روغن زیتون بکر و سالم به دست مصرف‌کننده می‌رسد، ارزش‌افزوده محصول توزیع، کیفیت حفظ و قیمت محصول اولیه محصول زیتون نیز فراهم می‌شود.
    مدیرکل تعاون روستایی استان زنجان با اشاره به اینکه هم‌اکنون زنجیره ارزش‌افزوده زیتون سه‌هزار تن از این محصول در مناطق دستجرده، ارزین، درام و گیلوان توسط تعاونی فعال این مناطق که با محوریت زنان است، آغاز شده است، خاطرنشان کرد: بر اساس این زنجیره در مرحله پس از تولید حلقه بعدی روغن‌گیری است که استحصال با دستگاه‌های پروتابل متوسط روغن‌گیری انجام می‌شود، در مرحله بعدی برندسازی، شیشه‌گیری و برچسب‌زنی انجام خواهد شد.

     

     

     

     

    نظرات کاربران در "ستاره ها – ۳۰ درصد زیتون کشور فرآوری می‌شود"
    دانلود کتاب صوتی
    دانلود مهندسی